TYP: a1

Maryśka dla homara

piątek, 11 października 2019
Monika Frenkiel

Jedliście kiedyś homara? Jest pyszny, ale proces jego przygotowania nie jest dla osób o słabych nerwach i wrażliwych sercach. Wszystko przez to, że do wrzątku wrzuca się homary…wciąż żywe.

[t][/t] [s]Fot. Pixabay[/s]

Ukłon w stronę swoich wrażliwych klientów wykonała pewna restauracja w Maine, Charlotte's Legendary Lobster Pound. Ponieważ wiele badań naukowych wykazuje, że nie tylko homary, ale także inne bezkręgowce, takie jak raki i kraby, mogą odczuwać ból, właściciele lokalu postanowili swoim ofiarom przed śmiercią ból uśmierzyć. Podając im…marihuanę. 

Klienci restauracji mogą zdecydować, czy chcą zjeść homara po marihuanie a właścicielka lokalu, Charlotte Gill twierdzi, że zjedzenie homara, któremu została podana marihuana nie ma negatywnego wpływu na odczucia klienta. Sprawia natomiast, że mięso smakuje lepiej, ponieważ zwierzę jest…bardziej zrelaksowane, gdy umiera. No cóż, naszym zdaniem, jeżeli tak bardzo komuś zależy na tym, żeby homary nie cierpiały podczas gotowania, to powinien przestać je jeść…

Dodajmy tylko, że marihuana w stanie Maine jest legalna, a właścicielka restauracji posiada licencję na jej uprawę w celach medycznych.

  

Tagi: homar, marihuana
TYP: a3
0 0
Komentarze
TYP: a2

Kalendarium: 3 sierpnia

Do Gdańska wpłynęła "Antica" z Jerzym Wąsowiczem i Andrzejem Sochajem po 6. latach żeglugi po różnych morzach świata. Żeglarze przebyli około 60 000 Mm, odwiedzając porty 38 krajów na wszystkich kontynentach
niedziela, 3 sierpnia 1997
Rozpoczęła się pierwsza edycja Mazurskiej Operacji Żagiel
piątek, 3 sierpnia 1979
W Anglii zmarł Joseph Conrad (Józef Korzeniowski), nasłynniejszy pisarz marynista
niedziela, 3 sierpnia 1924
W Kadyksie rozpoczął rejs Krzysztof Kolumb na czele eskadry trzech statków ("Santa Maria", "Nina", "Pinta") zakończony odkryciem nowego lądu; po trzech miesiącach żeglarze dotarli na Bahamy, w przekonaniu, że dotarli do Indii Zachodnich
sobota, 3 sierpnia 1492