Adres email
hasło
Zarejestruj się
/
Przypomnienie hasła
Czytelnia
Ludzie morza
Nowości w serwisie
Wieści z oceanów
Imprezy
Kalendarium
Rejs po historii
Kulinaria
Twoja Tuba
Recenzje książek
Poradniki
Śródlądzie
Ciekawostki
Słownik
Sport
Nauka, odkrycia, przyroda
Marynarka wojenna
Statki, porty, offshore
Miejsca
Ciekawe miejsca
Propozycje tras
Mariny
Ludzie
Wszyscy użytkownicy
Skipperzy
Firmy
Wykonawcy szant
Jachty i rejsy
Wolne koje (rejsy)
Relacje z rejsów
Jachty
Modele jachtów
Armatorzy
Czarter Jachtów
Sklepik
Tawerny i kambuz
Tawerny
Przepisy
Drinki
Imprezy
Szanty
Wykonawcy szantowi
Piosenki żeglarskie
Sport
Sportowe wieści
Nadchodzące regaty
Relacje z regat
Ogłoszenia
HOME
/
Tawerny i kambuz
/
Drinki
/
Rum
TYP: a1
Rum
Koszta
średnie
Trudność
średnie
Porcje
1-2 porcje
Czas
do 30 minut
80 ml brązowego rumu 40 ml soku cytrynowego 20 ml syropu cukrowego woda gazowana do uzupełnienia
Rum, sok i syrop wraz z kostkami lodu zamieszaj w szklance, uzupełnij wodą sodową.
0
0
Komentarze
Amatorzy drinka
Nikt jeszcze się nie dodał.
Bądź pierwszy!
dodaj siebie
TYP: a2
Przepisy
Kategorie
Regiony
Na jacht
Drinki
Chleb, bułki i bułeczki (2)
Ciasta i ciasteczka (3)
Dania grillowe i biwakowe (6)
Dania mięsne (9)
Desery (5)
Makarony (11)
Napoje (2)
Omlety i naleśniki (4)
Pierogi (3)
Pizze (3)
Przekąski i przystawki (9)
Ryby i owoce morza (15)
Sałatki i surówki (6)
Sosy i dipy (8)
Wegetariańskie i jarskie (10)
Zapiekanki (4)
Zupy (9)
Wszystkie (109)
Kuchnia francuska (3)
Kuchnia polska (27)
Kuchnia śródziemnomorska (29)
Chleb, bułki i bułeczki (1)
Ciasta i ciasteczka (1)
Dania grillowe i biwakowe (2)
Dania mięsne (7)
Desery (4)
Makarony (10)
Napoje (2)
Omlety i naleśniki (4)
Pierogi (3)
Pizze (3)
Przekąski i przystawki (9)
Ryby i owoce morza (9)
Sałatki i surówki (6)
Sosy i dipy (8)
Wegetariańskie i jarskie (8)
Zapiekanki (3)
Zupy (7)
Bez alkoholu (5)
Brandy (3)
Gin (6)
Koniak (6)
Rum (16)
Wino (6)
Z likierem (12)
Z whisky (4)
Z wódką (18)
TYP: a3