Warzywne szaszłyki z grilla
                    
                    
                                        
                    
                    
                    
                    
                    20 szt grzybów shitake (mogą być pieczarki)
2 papryki czerwone
1 paczka cebuli szalotki 
2 cukinie pokrojone w kostkę
2 łyżki przyprawy Delikat Moc koperku i pietruszki KNORR
100 ml ketchupu pikantnego 
50ml oleju sezamowego
1 kłącze startego imbiru
2 ząbki czosnku
10 g ziarna sezamowego
2 łyżki miodu
                    
                    Cebulę obierz i przekrój na pół, a paprykę pokrój wkostkę 2 cm x 2cm. Wymieszaj ketchup, przyprawę Delikat, czosnek, imbir, olej sezamowy oraz miód tworząc w misce marynatę. Pokrój pozostałe warzywa, dodaj je do reszty składników i dokładnie wymieszaj. Warzywa nadziewaj naprzemiennie na patyki. Szaszłyki grilluj, cały czas obracając je tak, aby się nie przypaliły. Podawaj posypane ziarnami sezamu.