Smażone krewetki z sosem pomidorowym i fetą
                    
                    
                                        
                    
                    
                    
                    
                        surowe oczyszczone krewetki - 24 sztuki
    pokruszony ser feta - 200 gramów
    bulion drobiowy
    pieprz cytrynowy - 1 łyżeczka
    bazylia
    pomidory w puszce - 425 gramów
    cebula dymka - 4 sztuki
    przecier pomidorowy - 2 łyżki
    oliwa z oliwek - 2 łyżki
    cebula - 1 sztuka
    skórka z cytryny - 2 łyżeczki
    ząbek czosnku - 4 sztuki
    świeże oregano - 1 łyżka
    masło - 30 gramów
    świeży tymianek - 1 łyżka
    pomidory - 2 sztuki
    cukier - 1 szczypta
                    
                    Posiekaj drobno cebulę i czosnek. Przygotuj sos: rozpuść masło, dodaj cebulę, czosnek i podsmaż do miękkości. Dodaj pomidory z puszki, przecier pomidorowy. Wymieszaj, dodaj szczyptę cukru. Rozpuść bulion drobiowy w 125 ml. wody. Dolej razem z winem do pomidorów. Zmiksuj po zagotowaniu na gładki sos. Posiekaj drobno dymkę, oregano i tymianek. Pomidory obierz ze skórki i pokrój w kostkę. Na patelni rozgrzej oliwę, wrzuć oczyszczone krewetki, cebulę dymkę, skórkę cytrynową i pieprz cytrynowy. Wymieszaj krewetki z sosem pomidorowym, dodaj zioła i posiekane pomidory. Wyłóż całość na półmisek, posyp pokruszonym serem feta.